Matrassen, tapijten, kasten en grote stukken afval worden gezien als grofvuil. Grofvuil is dus eigenlijk afval dat te groot is voor een vuilniszak. Je produceert een hoop grofvuil tijdens een verbouwing en verhuizing. Het is dan dus ideaal om een grofvuil container in te huren. Zo kan jij gemakkelijk jouw afval kwijt en kun je het afval er gelijk in gooien. Maar waar laat je dat grofvuil nou uiteindelijk?
Wat is grofvuil?
Zonder dat mensen het door hebben produceer je een hoop grofvuil. Je produceert al grofvuil wanneer je jouw huis een nieuwe inrichting geeft, verbouwd of zelfs gaat verhuizen. Op zulke moment wil je vaak grote spullen kwijt. Meubels zoals stoelen, bankstellen en tafels kan je dan weggooien bij het grofvuil. Ook mogen apparaten zoals koelkasten, magnetrons en tv’s bij het grofvuil. Ben je alleen een badkamer aan het verbouwen? Ook dan kunnen jouw gootstenen, toiletten en badkamer tegeltjes bij het grofvuil. Het is dus ideaal om een grofvuil container te nemen bij het verbouwen. Het is niet de bedoeling dat je chemische stoffen en organisch afval tussen het grofvuil gooit. Houd er dus rekening mee dat je die van elkaar scheidt.
Waar kan je jouw grofvuil laten?
Het is mogelijk om zelf het grofvuil te deponeren bij een milieustraat. Dit is ook een zeer milieubewuste oplossing. Is het te veel grofvuil of vind je het fijner om het uit te laten besteden? Dan kan je het grofvuil op laten halen door particuliere bedrijven. Het enige voordeel van het afval zelf deponeren, is dat je zelf bepaald wanneer het grofvuil weg gaat. Je hoeft dan niet te wachten totdat een ophaaldienst jouw vuil komt halen. Je hebt dan wel een ruime auto of aanhanger nodig. Het is dus mogelijk om jouw grofvuil zelf weg te brengen, maar het is ook mogelijk om het op te laten halen. Dit scheelt jou weer tijd en energie. Sommige woonplaatsen hebben een optie, dat de gemeente het afval komt ophalen. Dit gaat dan wel vaak via een schema. Dit is dus ook nog een optie. Je bent dan wel afhankelijk van een schema. Dit grofvuil afval wordt niet wekelijks opgehaald. De mogelijkheden verschillen ook per gemeente. Wil jij weten of dit mogelijk is in jouw gemeente en wat de prijzen daarvan zijn? Kijk dit dan na bij jouw gemeente.
Wat gebeurt er met het grofvuil?
Is het grofvuil ingeleverd? Dan wordt het grofvuil samengeperst en gaat het de verbrandingsoven in. Gooi je houten meubels weg? Dan kan je dit eindelijk het beste bij het oud hout weggooien, zodat dit hout opnieuw gebruikt kan worden. Zo wordt er materialen, energie en kosten bespaard. Gooi daarom niet zomaar alles bij elkaar weg.
Klik hier om meer van dit soort blogs te lezen.
Geef een reactie