Chocolade is een lekkernij dat door veel mensen het liefst iedere dag wordt gegeten. Er zijn veel verschillende soorten chocolade en allemaal hebben ze hun eigen specialiteit. Iets wat echter niet altijd even fijn is, is dat chocolade naast dat het zo een enorm geliefd iets is, ook behoorlijk ongezond is en veel suikers bevat.
Dit leidt bijvoorbeeld tot een ongezonde levensstijl als het te vaak genuttigd wordt, maar daarnaast kan te veel chocolade ook leiden tot overgewicht. Juist daarom is er gezonde chocolade! Namelijk biologische chocolade. Biologische chocolade is vele malen beter dan gewone chocolade en het heeft dan ook verschillende voordelen.
Wat is biologische chocolade?
De biologische variant van chocolade is simpelweg chocolade dat wordt geproduceerd met stoffen en ingrediënten zonder toegevoegde onnodige zaken. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en gezond. Ook chemische middelen worden absoluut niet gebruikt bij deze chocoladesoort.
Wat zit er dan wel in?
Chocolade dat biologisch is bevat dus geen onnodige en slechte stoffen, maar het smaakt wel gewoon naar chocolade. Dit komt omdat de hoofd ingrediënten van chocolade er gewoon in zit maar op een biologische manier. Zo bevat het bijvoorbeeld biologische cacao, biologische melk, biologische nootjes en biologische rietsuiker.
Voordelen biologische chocola
Een erg groot voordeel van chocolade dat biologisch is is sowieso dat de negatieve gevolgen die gewone chocolade voor je kan hebben voor een groot deel wegvallen. Zo wordt de kans op suikerziekte een heel stuk kleiner. Daarnaast kan te veel chocolade uiteindelijk ook zorgen dat je een stuk minder lekker in je vel zit. Ook dit is bij de biologische variant iets waarop de kans erg klein is.
Wel kan de chocolade leiden tot bijvoorbeeld een lagere bloeddruk. Verder kan de chocolade een goed effect hebben op je hersenen. Er wordt onder ander gezorgd voor meer bloed dat naar de hersenen stroomt. Tevens leidt chocola tot gelukshormonen. Dit is over het algemeen ook bij normale chocolade het geval, maar dat brengt naast de positieve effecten ook aardig wat negatieve effecten met zich mee. Bij de biologische variant is dat niet het geval.
Tot slot is biologische chocola ook in staat je cholesterolwaarden de verbeteren en bevat het erg veel magnesium. Je lichaam heeft magnesium voor talloze zaken nodig en uit onderzoek blijkt dan ook dat een groot deel van de Nederlanders een tekort heeft aan magnesium. De biologische variant van chocolade kan je dus ook hieraan helpen zonder negatieve gevolgen erbij te laten komen.
Gezonde chocolade bestaat dus wel degelijk! Het is dan ook absoluut het proberen waard. Door velen wordt deze variant van chocolade als erg lekker ervaren en het is daarnaast dus ook erg goed voor 1 van de belangrijkste dingen die je hebt, namelijk je gezondheid!
Geef een reactie