Dit recept is een mengeling van twee andere recepten die ik in het verleden een keer heb gebruikt. Ze zijn ideaal als een (iets of wat) gezond en (heel erg) lekker tussendoortje. Ze kunnen eventueel ook dienen als bodem voor kleine cheesecakes! Dat zou het natuurlijk wel een stuk ongezonder maken. Onderstaan recept bevat wel redelijk wat koolhydraten, als je wilt afvallen dan is het slim om te kiezen voor minder koolhydraten eten. Als je inspiratie zoekt, dan kun je op internet ontzettend veel gratis koolhydraatarme recepten vinden.
Ingrediënten
- 150g boter
- 100g pindakaas
- 250g muesli (met noten). Muesli met fruit kan ook gebruikt worden maar dan moeten ze langer in de oven en wordt het geheel een stuk zoeter.
- 150g standaard bloem
- 25g All-Bran (kan vervangen worden met meer bloem)
- 10g vanillesuiker (of zoetstof als je op de calorieen let)
- 10g bakpoeder
- 2 of 3 eieren. Kijk de textuur na voor je de derde ei toevoegt. Als het te nat is kan je nog bloem toevoegen.
Eventueel: als je wat meer smaak wil kan je stukjes chocola, gedroogd fruit of nootjes toevoegen.
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175C.
- Smelt boter en pindakaas in een pan en voeg muesli toe. Laat het geheel afkoelen.
- Meng de rest van de ingrediënten in een kom.
- Voeg de gekoelde muesli toe. Goed roeren! Het hoort een beetje stijf te zijn, anders gaan de cookies uitzetten tijdens het bakken. Nu blijven ze chunky en hoog in plaats van plat.
- Maak balletjes uit de melange en plaats ze op een geoliede bakplaat. Zorg dat de balletjes niet te klein zijn. Druk een beetje op de balletjes om ze wat platter te maken.
- Bak 10 tot 12 minuten. Wanneer ze goudbruin (maar alsnog een sponzige textuur hebben) zijn ze klaar. Als je fruit gebruikt zullen de cookies ongeveer 20 minuten duren.
Tip: de cookies zijn niet erg zoet. Als je ze graag wat zoeter hebt kan je extra zoetstof of chocola toevoegen. Deze zijn meer te vergelijken met een granenkoek dan een chocolate chip cookie.
Geef een reactie