visual BioLicious

Ontdek een wereld vol
bio-, eco-, natuurlijke, duurzame
en groene producten!

30 september & 1 oktober 2017
Antwerp Expo, Antwerpen

Maak je eigen tegeltuin

04/09/2017 - 14:45

 

Meer groen in de stad heeft heel wat voordelen. Het tempert de opwarming, vangt fijn stof op en brengt zuurstof in de lucht. Bovendien voelen we ons ook prettiger in een groene buurt. Dus waarom dan geen tegeltuin voor iedereen? Hoe begin je eraan?

 

Vraag na bij je gemeente of het mag.

Soms moet je een vergunning aanvragen, soms niet. Toch zijn er bijna altijd wel richtlijnen waarmee je rekening moet houden. Zo moet de stoep voldoende breed blijven voor een rolstoel.

Zon of schaduw?

Ligt je tegeltuin in de zon, kies dan voor mediterrane planten. Meng één deel van het puin/zand uit de kuil met één deel biologische potgrond en vul de kuil. Ligt je tegeltuin in de schaduw, dan vul je de kuil volledig met biologische potgrond. Ten slotte kunnen de planten erin. Geef na het planten goed water.

Haal de tegels eruit.

De eerste is altijd de moeilijkste, daarna gaat het meestal wel vlotter. Gooi de tegels niet weg, je kunt ze nog gebruiken als kantopsluiting. Meestal zit er wel een laag geel of wit zand onder de tegels, in sommige gevallen gehard met cement. Die laag verwijder je.

 

Graag meer informatie? Tijdens vertelt Velt je alles over de mogelijkheden.

 

​Bron: www.velt.nu

 

 

Sfeerbeelden - Biolicious beurs