visual BioLicious

Ontdek een wereld vol
bio-, eco-, natuurlijke, duurzame
en groene producten!

30 september & 1 oktober 2017
Antwerp Expo, Antwerpen

Nieuws

21/09/2017 - 07:15

Verschillende modeshows tijdens Biolicious!

Leuk nieuws! Tijdens Biolicious staan er ook mode-items op het programma!

 

  • ​Op zaterdag en zondag organiseert IetStof telkens twee modeshows!
  • MoMu Fasion Museum Antwerpen en AP Hogeschool geven een tentoonstelling met gerecycleerde kleding!
  • De Kringwinkel Antwerpen en Junior Argonauts openen een winkel met tweedehandskleding!

 

04/09/2017 - 14:45

Maak je eigen tegeltuin

 

Meer groen in de stad heeft heel wat voordelen. Het tempert de opwarming, vangt fijn stof op en brengt zuurstof in de lucht. Bovendien voelen we ons ook prettiger in een groene buurt. Dus waarom dan geen tegeltuin voor iedereen? Hoe begin je eraan?

 

Vraag na bij je gemeente of het mag.

Soms moet je een vergunning aanvragen, soms niet. Toch zijn er bijna altijd wel richtlijnen waarmee je rekening moet houden. Zo moet de stoep voldoende breed blijven voor een rolstoel.

Zon of schaduw?

Ligt je tegeltuin in de zon, kies dan voor mediterrane planten. Meng één deel van het puin/zand uit de kuil met één deel biologische potgrond en vul de kuil. Ligt je tegeltuin in de schaduw, dan vul je de kuil volledig met biologische potgrond. Ten slotte kunnen de planten erin. Geef na het planten goed water.

Haal de tegels eruit.

De eerste is altijd de moeilijkste, daarna gaat het meestal wel vlotter. Gooi de tegels niet weg, je kunt ze nog gebruiken als kantopsluiting. Meestal zit er wel een laag geel of wit zand onder de tegels, in sommige gevallen gehard met cement. Die laag verwijder je.

 

Graag meer informatie? Tijdens vertelt Velt je alles over de mogelijkheden.

 

​Bron: www.velt.nu

 

 

30/08/2017 - 14:30

Schenk jouw kleren aan De Collectie Antwerpen

 

Schenk jouw kleren aan De Collectie Antwerpen tijdens Biolicious 2017.

De partners van De Collectie halen de items op tijdens de beurs, aan huis of geven je de kans om ze binnen te brengen in één van de vele brengpunten in de stad. De Collectie is alles wat in de kleerkasten van de Antwerpenaren hangt, maar al lang niet meer werd gedragen. Een unieke Collectie die een tweede leven verdient – en toch liefst in jouw eigen stad!? lokaal, sociaal, en goed voor het milieu is!

De Collectie bestaat uit vijf Antwerpse non-profit-organisaties: De Kringwinkel Antwerpen, Oxfam, Wereld Missie Hulp, Kindervriend en Mensenzorg– die de handen in elkaar slaan om te zorgen dat jouw afgedragen textiel maximaal lokaal verwerkt wordt. Door het binnenbrengen steun je niet alleen lokale sociale tewerkstellingsprojecten maar ook goede doelen, hier in Antwerpen en in derdewereldlanden.

 

Samen geven we items met een verleden opnieuw een toekomst. Bedankt!

 

 

 

 

27/07/2017 - 10:00

Afslanken met biofruit door Julia Kang

Julia schreef de bestsellers "100% Gifvrij, slank en gezond door een natuurlijke levensstijl" en "Natuurlijk en gezond (op)VOEDEN". Dit jaar verscheen het boek: "Fruit jezelf gezond en slank". Tussen haar lezingen door is er ruimte voor een Meet & Greet met Julia. 

10/07/2017 - 09:45

Exclusief én plant-based dineren tijdens Biolicious!

Dat biologisch eten ook gastronomisch kan zijn, bewijst Pieter-Jan Lint met zijn pop-up restaurant 'Plant-based Fine Dining' tijdens Biolicious. Registratie kan via de website!

03/07/2017 - 10:00

Virtual reality blik op de ondergang van de ijskappen

Greenpeace is aanwezig met een 360° virtual reality film over het afsmelten van de ijskappen. Bezoekers kunnen tijdens de beurs kijken vanaf het dek van het Greenpeaceschip, de Arctic Sunrise, en ontdekken hoe het is om op een ijszee te lopen of om een gletsjer te verkennen, maar krijgen ook van dichtbij een ijsbeermoeder met haar kroost te zien. 

20/06/2017 - 10:15

Veilig rijden op de e-bike

Ook deze editie kunnen bezoekers terug een hindernissenparcours afleggen met de e-bike. Hiernaast zijn er twee boeiende workshops omtrent de nieuwe wetgeving voor elektrisch fietsen en gevaar herkenning voor gebruikers van elektrisch fietsen. 

04/04/2017 - 14:30

Biolicious blijft groeien!

Bezoekers kunnen deze editie niet alleen inspiratie opdoen rond duurzaam leven maar ook omtrent duurzaam wonen en tuinieren. Ontdekt naast Biolicious dan ook onze zones EcoWonen en EcoTuinieren. 

02/12/2016 - 09:30

Nieuwe datum bekend!

Na een goed onthaalde editie in Antwerpen kunnen we met veel plezier de datum voor 2017 aankondigen. Neem alvast de agenda voor 2017 erbij en noteer zaterdag 30 september en zondag 1 oktober want dan heten we u van harte welkom op de 4de editie van Biolicious. 

25/10/2016 - 16:30

Test een e-bike op Biolicious!

Interesse om een e-bike aan te schaffen? Wil u even aan den lijve ondervinden hoe het voelt om met een e-bike te rijden? Test verschillende modellen uit in samenwerking met Fietsatelier en de e-bike rijschool op ons gewenningsparcours!

20/10/2016 - 12:30

Biolicious in de media

We zijn ondertussen onze mediacampagne gestart in samenwerking met Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Konden jullie ons campagnebeeld al spotten?

20/10/2016 - 09:45

Heerlijk Plantaardig

EVA vzw pakt uit met een heerlijk plantaardige kookdemo. 2016 is het jaar van de peulvruchten, en wij zetten deze eiwitrijke groenten nog eens graag in de kijker! Dankzij de tips en recepten van EVA kok Hanne, tover je zelf gemakkelijk een heerlijk gerecht op tafel. Kom kijken, proef en laat je blij verrassen door de smaakvolle plantaardige keuken.

 

Copyright foto Taieb Gotitti, EVA vzw

 

12/10/2016 - 12:15

Gastronomisch Plantaardig

Pieter-Jan Lint van Intuitive Cooking zal ons terug komen verrassen met een tweetal overheerlijke kookdemo's. 

Kort na de middag brengt hij een kookdemonstratie rond Vernieuwend Plant-aardig waarbij hij bezoekers zoveel mogelijk gaat inspireren om te kiezen voor een plantaardige levensstijl. Om 15u30 kan je genieten van Plant-Based desserts: te next level waarbij Pieter-Jan toont hoe hij elementen uit de Raw-Food keuken kan combineren met de klassieke keuken. Ontdek hoe spannend en sexy een plantaardig dessert wel kan zijn!

 


 

04/10/2016 - 16:45

B-dagtrip Biolicious

Geen file noch parkeerstress want deze editie bieden we in samenwerking met de NMBS een B-dagtrip aan om Biolicious te bezoeken. Bij aankomst op Antwerpen-Centraal kan je verder met de fiets (Blue-Bike), tram of bus. Je doet er niet enkel jezelf maar ook ons milieu een groot plezier mee. 

28/09/2016 - 16:45

1 + 1 gratis via Shedeals!

Download nu de Shedealsvoucher en wissel hem ter plaatse in om te genieten van de 1+1 actie. Zo betaal je slechts € 10 in plaats van € 20 voor een duoticket voor de Biolicious beurs.

18/08/2016 - 23:15

Registreer nu en krijg €2 korting

Bezoek Biolicious voordelig en registreer u nu met €2 korting aan de hand van de kortingscode BL16FB.

25/02/2016 - 14:30

Onze eerste exposanten zijn bekend

We lichten alvast een tipje van de sluier met een eerste update van onze exposantenlijst. We zorgen voor een regelmatige update dus kom zeker en vast even terug.

11/01/2016 - 15:15

Interessante lezing rond de klimaatopwarming

Kunnen we het tij nog keren?
"De klimaatverandering verloopt sneller en sterker dan voorspeld. De uitstoot van broeikasgassen, voornamelijk CO2, door menselijke activiteit is daar de hoofdoorzaak van. Vandaag zien we reeds een aantal zichtbare gevolgen zoals de Noordpool en gletsjers die in een ijltempo smelten. Deze fenomenen versnellen en versterken opnieuw de klimaatopwarming. De gevolgen van de klimaatopwarming zullen ons leven drastisch beïnvloeden als we niet snel en kordaat ingrijpen. 

Een interessante lezing rond de klimaatopwarming door Lim Adriaenssens van de firma Futureproofed (opgericht door Serge de Gheldere, klimaatambassadeur van Al Gore).

06/01/2016 - 09:00

Natuurpunt werkt ook in 2016 mee

Ook dit jaar kunnen we terug rekenen op de enthousiaste medewerking van Natuurpunt. Naast een eigen stand brengen ze ook een lezing waarin ze verwijzen naar de link van natuur en welzijn.

22/12/2015 - 10:15

Inschrijvingen voor 2016 zijn gestart

De inschrijvingen voor Biolicious 2016 zijn gestart en lopen goed binnen! Vraag nu snel uw exposantendossier op via info@bio-licious.be.

09/12/2015 - 14:30

Nieuwe partner Sea Shepherd

Nieuwe partner Sea Shepherd zal de beurs helpen ondersteunen en zal naast hun aanwezigheid met een stand ook een lezing geven over hun befaamde Icefish campagne. Spreker van dienst is Patrick De Becker.

02/12/2015 - 21:30

Tips en tricks rond biologisch koken

Het enthousiaste team van De Postelein uit Waregem leert jullie alle tips en tricks rond biologisch koken tijdens hun kookdemo op Biolicious.

17/11/2015 - 11:45

Gratis toegang tot Hout & Groen Wonen

Leuke samenwerking met de bestaande ecologische bouwbeurs Hout en Groen Wonen waardoor elke bezoeker gratis toegang krijgt tot beide beurzen.

04/11/2015 - 18:30

3de editie in Antwerpen

De 3de editie van Biolicious gaat door op zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2016 in Waagnatie Expo & Events te Antwerpen telkens van 10u tot 18u.

Sfeerbeelden - Biolicious beurs